Benodigdheden: voor 4 personen
- 500 gram gerookte zalm
- 4 stuks gekookte eieren
- 600 gram kriel met schil
- 20 stuks geschilde witte asperges
- 1 eetl. gehakte peterselie
- 1 bakje Husselsaus
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng de krielaardappelen aan de kook en kook deze gaar, giet de krielaardappelen af en laat ze uitdampen.
Stap 2: Kook de eieren ongeveer 5 min. Hak deze in fijne blokjes met een scherp mes of eiersnijder.
Stap 3: Snijd de zalm in dunne reepjes van ongeveer 3 cm breed.
Stap 4: Meng de eieren en ongeveer 100 gram husselsaus in een grote kom door elkaar. Voeg naar smaak extra peper en zout toe. De husselsalade met ei is klaar!
Stap 4: Schil de asperges. Snijd het onderste harde deel van de asperges (1,5 tot 2 cm) eraf. Kook de asperges in water met zout voor ongeveer 5 tot 8 minuten. Check na 4 minuten al even hoe het ervoor staat.
Stap 5: Serveer de asperges, krielaardappelen, zalm en husselsalade op een mooi langwerpig bord. Als laatste de gehakte peterselie als finishing touch. Smullen maar!!